©Tom Schamp

Draag zorg voor elkaar, maak Wemmel nog warmer

WW-logo-dubbel-geel.jpg

Beste Warme Wemmelaar,

Vreemde en best moeilijke tijden breken aan door de vereiste maatregelen om het Coronavirus in te dijken. De lessen op school worden geschorst de komende weken, cafés en restaurants gaan dicht, en rusthuisbewoners mogen geen bezoek ontvangen.

Het is belangrijk om de richtlijnen van de overheid en de gemeente op de voet te volgen en na te leven. Want al ben jij dan geen risico-patiënt, omdat je immuunsysteem top is, er zijn vele anderen die dat wel zijn. Omdat ze al langer ziek zijn bijvoorbeeld, of wat ouder. Daar gaat het om. Dat is de solidariteit waar nu een beroep op wordt gedaan.

Ook is dit hét moment bij uitstek om in Wemmel te tonen dat we niemand in de steek laten. Te tonen hoe warm Wemmel wel kan zijn en is. Ja, hoe solidair Wemmel is. Ga je naar de supermarkt of elders winkelen, pols dan eens bij je buurman- of vrouw die misschien niet goed te been is, of hij of zij iets nodig heeft. Vraag aan vrienden of ouders van klasgenootjes hoe zij het gaan aanpakken, want misschien kan een oppas gedeeld worden?

Maar het kan ook veel simpeler, door gewoon een babbel te slaan bijvoorbeeld, om de eenzaamheid of de monotonie te doorbreken. Dat doet deugd, dat helpt ook.

Zorgkundigen zijn dag en nacht in de weer, en zelfstandigen moeten de komende weken serieus op hun tanden bijten. Wij stellen voor om - één keer dit voorbij is - onze horeca in Wemmel vollen bak te steunen en de Wemmelse cafés en restaurants opnieuw vol te laten lopen zoals nooit tevoren.

Kortom, we kunnen dit aan.
Als we kalm blijven, als we voor elkaar zorgen, als we aan elkaar denken.

Take care,
Warm Wemmel

Wemmel’s Got Talent 2019

Warm Wemmel nodigt graag alle Wemmelaars uit voor de vierde editie van Wemmel’s Got Talent!

Op 9 november organiseert Warm Wemmel voor de vierde keer de talentenavond Wemmel’s Got Talent in Gemeenschapscentrum De Zandloper. Geen wedstrijd, maar een artistieke solidariteitsavond met een podium vol Wemmelaars van allerlei slag en van alle leeftijden. Inwoners, maar ook leerlingen van Wemmelse scholen en leden van verenigingen, verzorgen gedurende de avond een vijftiental acts in een gezellige sfeer. Lees meer...

Wemmel’s Got Talent IV, op zaterdag 9 november, 19u, GC De Zandloper

Nieuwjaarsreceptie 2020

Warm Wemmel nodigt graag alle Wemmelaars uit voor de Bar Châto Nieuwjaarsdrink!
Deze heeft plaats op zondag 12 januari, van 15u tot 18u in Villa Beverbos.
Warm Wemmel voorziet drank en hapjes. Wie wil kan zelf ook iets meenemen om te drinken of te eten.

Herbruikbare bekers en tenten

Dankzij een Vlaamse Rand Impulssubsidie van de Vlaamse regering, beschikt Warm Wemmel over 900 herbruikbare drinkbekers en twee feesttenten van 4X6 meter. Warm Wemmel wil dit materiaal ook uitdrukkelijk beschikbaar te stellen van andere positieve Wemmelse initiatieven die er op een duurzame manier gebruik van willen maken. Ben je geïnteresseerd en wil je de voorwaarden kennen? Neem dan contact op.